BEACHBOEK

Beachvolleyballend Nederland wachtte al jaren op een gedegen handboek. In juni 1999 is het eerste Nederlandse Beachvolleybalboek verschenen. ‘Beachvolleybal’, dé handleiding voor techniek & taktiek van 2 x 2 en 3 x 3, met prachtige, kleurige aktiefoto’s van onder andere de Nederlandse beachvolleybalkampioenen Everaert/Mulder en de zusters Kadijk. In dit 208 bladzijden tellende boek, dat bedoeld is voor zowel beginners als gevorderden, worden alle ins en outs van het beachvolleybal behandeld. In het boek worden van alle beachvolleybaltechnieken bij zowel het 2 x 2 als het 3 x 3 uitgebreid alle technische en tactische aspecten behandeld. Aan de orde komen achtereenvolgens de serve, de pass, de set-up, de aanval en de verdediging. Alle technieken worden in woord en beeld duidelijk beschreven waarna aangegeven wordt in welke situatie welke techniek aan te bevelen is. Van alle specifieke beachvolleybaltechnieken zoals de alligator, het moonshot, de chicken-wing, het pokeshot, etc., wordt, naast een nauwkeurige beschrijving, verteld waar en wanneer ze te gebruiken zijn. Op vragen als: hoe en waar moet ik serveren?, hoe en waar moet ik aanvallen?, hoe en waar moet ik verdedigen? wordt een antwoord gegeven aan de hand van voorbeelden, beschrijvingen, foto’s, tekeningen, tips en tricks. De in het boek opgenomen oefenstof en de jaarplanning stellen zowel de beginnende als de gevorderde speler in staat effectief te trainen. De voormalig Nederlands kampioene Debora Schoon-Kadijk vertelt hoe zij en haar zus Rebekka op topniveau met deze theorie omgingen. Tenslotte bevat het boek de spelregels en een verhelderend Beachvolleybal-ABC. De fotografie in het boek is verzorgd door de sportfotografen Simone Vellekoop en Sjaak van der Linden die beiden ruimschoots hun sporen in de sportfotografie verdiend hebben. Voor de wedstrijdbeelden van 2 x 2 zijn opnamen gemaakt tijdens de hele en halve finales dames en heren bij de NK 1998 en verder is gebruik gemaakt van de speciale akties van Froukje Geertsma, Hendrika Geertsma, Tom van Minderhout, de Zuid-Afrikaanse professionele beachvolleyballers Duncan le Roux en Wayne Seligna en de 3 x 3 beachvolleyballers van Camps Bay bij Kaapstad. Als foto-locaties zijn gebruikt de stranden van Noordwijk aan Zee, Katwijk aan Zee, Scheveningen, Wijk aan Zee, Curacao en Camps Bay in Zuid-Afrika. 
Titel: Beachvolleybal 17 x 24 cm Nugi 464 208 pag.geill.in kleur, (juni 1999) ISBN: 90-389-0828-8, Elmar Den Haag.

- UITVERKOCHT!!!!! -

22 Januari 2012; het laatste doosje is verkocht! De eerste druk van het boek is niet meer verkrijgbaar via mij.

Gelukkig is het 2 x 2 deel van het boek inmiddels heruitgegeven via de Nevobo als reader.

De reader beachvolleybal is een uitgave van de Nederlandse Volleybal Bond. Het boek ‘beachvolleybal’ van Jouke Benes en Michel Everaert heeft als basis gefungeerd voor deze uitgave. Inhoudelijk zijn er veel overeenkomsten, in de vormgeving zijn de nodige aanpassingen gedaan ten behoeve van het praktische gebruik van deze reader.

Behalve aandacht voor ondermeer techniek, tactiek en trainingsaspecten, staat er in deze reader ook een interview met Reinder Nummerdor.

De reader is te bestellen via de onderstaande link:

http://volleybaldirect.nl/product_info.php?info=p7091_Nevobo-Reader-Beachvolleybal.html